Changing Places : toegankelijke toiletten voor mensen met een beperking

Handi-Move is met zijn kwalitatieve en gebruiksvriendelijke tilliften officieel partner van het 'Changing Places' project van Inter.

Handi-Move is officieel partner van het ‘Changing Places’ project (toilet- en verzorgingsruimtes voor mensen met een mobiele beperking) van Inter, het Vlaams expertisecentrum toegankelijkheid. De kwalitatieve en gebruiksvriendelijke tilliften (plafondmotor + rails) van Handi-Move kunnen door de initiatiefnemers van een Changing Place geïntegreerd worden in de toilet- en verzorgingsruimte.

Er is momenteel nog een duidelijk gebrek aan toegankelijke toiletten in Vlaanderen. Handi-Move zet vanuit de visie om maatschappelijk verantwoord te ondernemen mee de schouders onder Changing Places en is sinds 2023 officieel partner.

We engageren ons om mee te werken aan toegankelijke toiletten voor iedereen in Vlaanderen, en ondertekenden daarom het charter Changing Places van Inter.

Wat is Inter?

Om tegemoet te komen aan de noden van mensen met een beperking heeft de Vlaamse overheid ‘Inter’ in het leven geroepen, een expertisecentrum in toegankelijkheid en Universal Design. Inter geeft bouwkundig toegankelijkheidsadvies, maakt evenementen toegankelijk, geeft vormingen, adviseert overheden en doet onderzoek naar de toegankelijkheidssituatie in Vlaanderen.

Inter streeft ernaar meer Changing Places te kunnen aanbieden in gebouwen en voorzieningen voor een groter publiek (bioscoop, theater, pretparken, voetbalstadions, winkelcentra, openbare gebouwen, luchthavens, stations…).

Wat is een Changing Place?

Als mensen met beperkte mobiliteit gaan winkelen, werken of ontspannen, moeten ze ook in alle comfort naar de wc kunnen gaan. De meeste toiletten voldoen helaas niet voor personen met een handicap. Zelfs niet als ze volledig volgens de richtlijnen zijn ingericht.

Een Changing Place is een toiletruimte voor mensen met een beperkte mobiliteit die meer plaats, meer hulpmiddelen of ruimte voor assistentie nodig hebben. Een Changing Place is een ruimte met bv. een toilet, wastafel, verzorgingstafel, een scherm voor privacy, een lift waarmee je iemand kan optillen en soms ook een douchezone. Er is genoeg plaats voor begeleiders of zorgverleners.

Meer info over Inter en het Changing Places project

Wat doet Handi-Move voor een Changing Place?

Geïnteresseerden met een geschikte locatie die een Changing Place willen opzetten kunnen bij Handi-Move terecht voor advies en de installatie van een tilliftsysteem. Mede dankzij o.a. een tillift wordt de locatie ingericht als een ergonomische en comfortabele toilet- en verzorgingsruimte.

Voor meer info over de mogelijkheden, neem contact op met Handi-Move.

 

 

Al onze producten
gebundeld in één handige pdf

Download productcatalogus
  • Stel je vraag via het contactformulier.
  • Locatie van onze showroom in Ninove via Google Maps.
Contacteer Handi-Move

Verhalen van tevreden klanten,
nieuwe oplossingen, tips & advies...
in uw mailbox