Permanent investeren in testen

De lat hoger leggen dan wat de keuringsnormen voorschrijven

Externe organisaties voeren keuringen uit om na te gaan of de liften van Handi-Move voldoen aan de geldende normen. Zelf voeren wij permanent een pakket controles uit om te zorgen dat onze productie aan die keuringen blijft voldoen, dat wij dus steeds dezelfde producten maken. Voor Handi-Move zijn de geldende normen echter niet streng genoeg. De prototypes van de tilliften die onze ingenieurs ontwikkelen worden aan meer veeleisende tests onderworpen.

100.000 in plaats van 10.000 testcycli

Voor de productie van start gaat, ondergaan nieuw ontwikkelde tilliften een duurtest van verschillende maanden. Onze nieuwe ontwikkelingen gaan de testbank op voor maar liefst 100.000 volledige op- en neerbewegingen met maximale belasting, in plaats van de voorgeschreven 10.000 cycli. Nadien controleren we op slijtage.

 - Handi-Move Tilliften
Tilliften - Handi-Move Tilliften
Tilliften - Handi-Move Tilliften
Tilliften - Handi-Move Tilliften
Tilliften - Handi-Move Tilliften

Testmachine voor de tildoeken : een voorbeeld van veiligheid en kwaliteit

Handi-Move ontwikkelde een eigen toestel voor het doorgedreven testen van de kwaliteit en veiligheid van de tildoeken. Deze testen doen wij bij nieuwe ontwikkelingen, maar ook om steekproeven uit te voeren op bestaande productiereeksen.

30.000 testbewegingen

De ‘tildoektestmachine’ doet langdurige en waarheidsgetrouwe testen inzake het gebruik van de tildoeken. Zowel de doek zelf, de lussen als het stiksel van de lussen op de doek worden uitvoerig en langdurig getest. Ze ondergaan ongeveer 30.000 testbewegingen. Ze worden tientallen keren gewassen en opnieuw getest. Er wordt een veiligheidsfactor van 1.5 toegepast : als een tildoek bv 200 kg moet kunnen dragen, dan wordt die getest op 300 kg.

Al onze producten
gebundeld in één handige pdf

Download productcatalogus
  • Stel je vraag via het contactformulier.
  • Locatie van onze showroom in Ninove via Google Maps.
Contacteer Handi-Move

Verhalen van tevreden klanten,
nieuwe oplossingen, tips & advies...
in uw mailbox

Schrijf mij in...