Zorg- en gehandicapteninstellingen

icon Zorg- en gehandicapteninstellingen

In zorginstellingen en gehandicapteninstellingen gebeuren veel verplaatsingen van en naar bed, bad, douche en toilet. Ze hebben oplossingen voor langdurige zorg nodig. Mobiele tilliften worden vaak toegepast in deze omgevingen vanwege hun veelzijdigheid. Maar ook plafondsystemen zijn een geschikte en duurzame oplossing. Zij kunnen ingezet worden in woonzorgcentra, verzorgingstehuizen, ziekenhuizen, bejaardentehuizen, rusthuizen, serviceflats, assistentiewoningen, zorgwoningen... Handi-Move biedt een volledig gamma tilliften : plafondliften (rails met motor), mobiele liften (passieve en actieve), wandliften en zwembadliften.

Hoe het geschikte tilsysteem kiezen voor professioneel gebruik? Gebruik de checklist van Handi-Move met 15 criteria.

De aankoop van een tilliftsysteem (railsysteem of mobiele oplossing) voor professioneel gebruik in instellingen dient te gebeuren op basis van objectieve criteria wat betreft gebruiksgemak, keuze, efficiëntie, levensduur, kwaliteit, gebruikskosten en de leverancier. Doe zelf de test, en vergelijk met de tilsystemen van Handi-Move. Gebruik de checklist (pdf) van Handi-Move met 15 criteria.

 - Handi-Move Tilliften

Voor zorgverleners kan een tillift als ergonomisch hulpmiddel fysieke overbelasting helpen voorkomen

Een tillift vergroot het comfort voor zowel de gebruiker als de begeleider/verzorger/verpleegkundige. Voor zorgverleners kan een tillift als ergonomisch hulpmiddel fysieke overbelasting helpen voorkomen. Handi-Move biedt een volledig gamma tilliften : plafondliften (rails met motor), mobiele liften (passieve en actieve), wandliften en zwembadliften.

Tillen vanaf de grond - Mobiele tillift 2600 (Victor) - Handi-Move Tilliften

Plafondtilsysteem voor kamers en badkamers

De huidige tendens in zorginstellingen is het integreren van een plafondsysteem in kamers en badkamers. Dit tilsysteem is minder belastend voor de verzorger en is vooral plaatsbesparend. Voor de gebruiker betekent het sneller en comfortabeler verplaatsen. Bovendien is er de zekerheid dat er altijd een liftsysteem beschikbaar is.

Plafondlift - motor vast aan de rail ; Plafondrails ; Traverse rail - Handi-Move Tilliften

Mobiele tillift '2600' (Victor) van Handi-Move: voor intensief gebruik in een professionele omgeving

De mobiele tillift '2600' (Victor) van Handi-Move is een mobiele passieve tillift ('stalen verpleegster') voor intensief gebruik in een professionele omgeving. Dit toestel is ontworpen voor het snel, efficiënt en veelvuldig tillen van mensen met een mobiele beperking in o.a. instellingen voor personen met een beperking, woonzorgcentra, ziekenhuizen… Hij is flexibel inzetbaar in alle situaties.

Mobiele tillift 2600 (Victor) ; Hygiëne - badtildoek - Handi-Move Tilliften

Actieve tillift ('2620') van Handi-Move: voor een brede groep gebruikers

Dankzij het uniek ontwerp van deze tillift kunnen méér mensen actief worden getild in verzorgingsinstellingen. Mensen met o.a. gebrek aan kracht of steunfunctie hoeven niet direct over te schakelen op passief tillen, wat de verzorging minder complex maakt.

 - Handi-Move Tilliften

Getuigenis: "Vlotte service van Handi-Move” (Jan Vander Bauwhede, Instituut Dominiek Savio, Hooglede-Gits)

November 2010 - Dominiek Savio Instituut vzw (Hooglede-Gits) richt zich met een ruim aanbod naar kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of meervoudige handicap. De instelling maakt sinds 1992 gebruik van tilliften van Handi-Move. Jan Vander Bauwhede, het hoofd van de technische dienst, is tevreden over de samenwerking en de service van Handi-Move.

Getuigenis: “Maatwerk voor tildoeken geeft doorslag” (Yvonne Dierickx, DVC Heilig Hart, Deinze)

September 2009 - “Wij kopen onze tildoeken al meer dan 10 jaar bij Handi-Move,” zegt Yvonne Dierickx, de preventieadviseur van Heilig Hart, het Dienstverleningscentrum voor personen met verstandelijke beperkingen te Deinze. “Er zijn momenteel zo’n 700 tildoeken bij ons in omloop, meestal maatwerk. De tildoek in parachutestof is speciaal voor ons ontwikkeld. Het resultaat van een positieve samenwerking tussen Heilig Hart en Handi-Move.”

 - Handi-Move Tilliften

Getuigenis: “We hebben betrouwbare tiltoestellen nodig” (Karl Lardon, De Kade (DVC Sint-Jozef), Kalmthout)

Oktober 2008 - ‘De Kade’ is het tehuis voor volwassenen te Kalmthout. Het is een afdeling van DVC Sint-Jozef, het dienstverleningscentrum voor personen met een motorische en/of mentale handicap. De Kade heeft in totaal 55 bewoners, waarvan 40 inwonend en 15 in het dagcentrum.“ Zonder tilliften kunnen we niet werken," aldus Karl Lardon.

Al onze producten
gebundeld in één handige pdf

Download productcatalogus
  • Stel je vraag via het contactformulier.
  • Locatie van onze showroom in Ninove via Google Maps.
Contacteer Handi-Move

Verhalen van tevreden klanten,
nieuwe oplossingen, tips & advies...
in uw mailbox

Schrijf mij in...