Hoe het geschikte tilsysteem kiezen voor professioneel gebruik?

Gebruik de checklist van Handi-Move met 15 criteria.

De aankoop van een tilliftsysteem (railsysteem of mobiele oplossing) voor professioneel gebruik in instellingen dient te gebeuren op basis van objectieve criteria wat betreft gebruiksgemak, keuze, efficiëntie, levensduur, kwaliteit, gebruikskosten en de leverancier.

Doe zelf de test, en vergelijk met de tilsystemen van Handi-Move.

1. Lichaamsondersteuning: mag het iets meer zijn?
2. Een oplossing voor elk tilprobleem?
3. Hoeveel bespaart u met een snellere tillift?
4. Gegarandeerde levensduur?
5. Gebruik van hoogwaardige materialen/onderdelen?
6. Goedkoop is duurkoop?
7. Opleidingen?
8. Tijdsgebonden verplichte vervanging van onderdelen?
9. Vervangonderdelen en technische interventies?
10. Made in Belgium?!
11. Schoenmaker blijf bij uw leest?
12. Service 7/7?
13. Maatwerk?
14. Garantie?
15. Uw persoonlijke adviseur?

1. Lichaamsondersteuning: mag het iets meer zijn?

Handi-Move biedt een comfortabele lichaamsondersteuning aangepast aan elke situatie of gebruiker. Een ruime keuze uit 2- of 4-punts-tiljukken, een elektrisch kanteljuk… Liggend of zittend tillen. Tildoeken met lussen of met metaal verstevigde kunststofclips (kanteljuk) in verschillende maten, modellen en materialen. Op maat gemaakt indien nodig én tegen een betaalbare prijs. Of kiest u liever voor de Handi-Move Tilbeugel® i.p.v. voor een tildoek? We bieden u de mogelijkheid om verschillende oplossingen afwisselend te gebruiken op dezelfde tillift.

2. Een oplossing voor elk tilprobleem?

Handi-Move garandeert een oplossing voor elk tilprobleem, zowel passief als actief, zowel vast als mobiel : we beschikken over een compleet gamma. O.a. railsystemen met alle mogelijke opties zoals een traverse railsysteem (X-Y of H-systeem), wissels, muur tot muur rails… Is in bepaalde situaties een mobiele oplossing een betere keuze? Onze passieve tilliften of de actieve tillift kunnen u zeker helpen.

3. Hoeveel bespaart u met een snellere tillift?

Wachten kost geld, snelheid is besparen. Hoe sneller getild, hoe sneller gedaan. Wist u dat u door tijdswinst tot 7.000 euro kan besparen op één tillift? Kijk en vergelijk. De Handi-Move plafondmotoren van het type ‘2800’ en de professionele passieve en actieve tilliften zijn de snelste op de markt.

4. Gegarandeerde levensduur?

Vaak wordt de te verwachten levensduur van een tilsysteem uitgedrukt in aantal jaren of aantal cycli (tilcyclus bij het tillen van een maximale last). Het meest courant is 5 of maximaal 10 jaar of 20.000 cycli. De Handi-Move plafondmotor type ‘2800’ heeft een gegarandeerde levensduur van 15 jaar ongeacht het aantal cycli.

5. Gebruik van hoogwaardige materialen/onderdelen?

Handi-Move gaat steeds voor de beste kwaliteit. Kosten nog moeite worden gespaard. De ISO 10535 norm legt de fabrikanten een duurtest op van 10.000 cycli. Handi-Move doet 100.000 cycli. Daardoor blijven enkel duurzame en kwalitatieve materialen weerhouden. Op meerdere vlakken maakt Handi-Move het verschil. O.a. de veiligheidsfactoren liggen duidelijk hoger, de batterijen hebben een langere autonomie, hogere IP-waardes (vochtbeschermingsklassen), tandwielen in kwaliteitsstaal (42CR Mo S4V) i.p.v. kunststof, ergonomischer in gebruik door o.a. de lagere rolweerstand…

6. Goedkoop is duurkoop?

Deze uitdrukking is hier zeker op zijn plaats. Vaak wordt een op het eerste gezicht financieel interessante aankoop in de loop van de volgende jaren tenietgedaan door duurdere (verplichte) onderhoudscontracten, onderdelen en/of technische interventies. Of nog door een vroegtijdige onverwachte vervanging. Wist u dat 1 jaar langer in gebruik al het equivalent is van 10% korting bij aankoop?

7. Opleidingen?

Bij ingebruikname van het tilsysteem voorziet uw Handi-Move adviseur een gebruiksopleiding. Ook voor uw technisch personeel is een opleiding bespreekbaar. Kosteloos! Zo kan u in voorkomend geval zelf bepaalde herstellingen uitvoeren.

8. Tijdsgebonden verplichte vervanging van onderdelen?

Bij Handi-Move is dit niet aan de orde. Met een vrijblijvend ‘jaarlijks controle-contract’ kunt u de staat van het toestel laten checken. Het staat u vrij dit eventueel zelf te doen. Zo blijft uw tilsysteem in optimale conditie, wat dan weer de levensduur ten goede komt.

9. Vervangonderdelen en technische interventies?

Handi-Move garandeert onderdelen en technische interventies gedurende de hele levensduur van uw toestel en tot minstens 10 jaar nadat de productie van uw model is gestopt. Bij Handi-Move heeft u geen verrassingen.

10. Made in Belgium?!

Ontwikkeling, productie, verkoop en service: het Belgische Handi-Move doet het al 40 jaar. Eigen fabricaat met de nadruk op innovatie, kwaliteit, veiligheid en service.

11. Schoenmaker blijf bij uw leest?

Handi-Move heeft bewust de keuze gemaakt om zich te specialiseren in tilsystemen. Dankzij een honderdtal adviseurs wereldwijd hebben wij een pak expertise in huis. Die delen wij graag met u. Onze R&D-afdeling vertaalt onze knowhow in innovatieve producten, zowel qua gebruik, onderhoud als op product-technisch vlak. Alles volgens de opgelegde normen en wetten wat betreft medische hulpmiddelen. Handi-Move hanteert de standaarden van de Amerikaanse Food en Drug Administration.

12. Service 7/7?

Mocht er desondanks toch iets fout gaan kan u steeds rekenen op de technische dienst van Handi-Move. Alle dagen, incl. weekends en feestdagen.

13. Maatwerk?

De adviseurs van Handi-Move zijn ervaren en krijgen ondersteuning van het eigen ingenieursteam. Door de eigen productiefaciliteiten zijn oplossingen op maat geen enkel probleem.

14. Garantie?

Handi-Move biedt 2 jaar volledige waarborg. Zonder verplicht onderhoudscontract. D.w.z. inclusief verplaatsing, rijtijd en onderdelen.

15. Uw persoonlijke adviseur?

Uw Handi-Move adviseur is uw enige contactpersoon gedurende het hele verloop van het project. Hij zal u objectief adviseren en na een analyse samen met u naar de beste tiloplossing zoeken, rekening houdend met alle parameters. Hij bezorgt u alle informatie en een uitgebreide vrijblijvende offerte. Ook in de toekomst kan u steeds bij hem terecht voor extra tiladvies, een aanpassing, een tildoek op maat…

Download de pdf van de checklist

download checklist nl

 

Onze tilliften in de showroom te Ninove bekijken en testen? 
Maak een afspraak voor een begeleid bezoek.

Al onze producten
gebundeld in één handige pdf

Download productcatalogus
  • Stel je vraag via het contactformulier.
  • Routebeschrijving naar onze showroom in Ninove.
Contacteer Handi-Move

Verhalen van tevreden klanten,
nieuwe oplossingen, tips & advies...
in uw mailbox