3

“De tillift van Handi-Move wijst zichzelf uit”

Elektrische traverse rail - Handi-Move Tilliften

Dany Van Cutsem, Asse (oktober 2021)

30 jaar geleden brak Dany Van Cutsem zijn nek in een auto-ongeval en belandde in een rolstoel. Al die jaren tilde zijn vrouw Janick De Saedeleer hem manueel vanuit de rolstoel in bed, op toilet en in de douche. Na een nieuwe operatie aan de bil moest er een structurele tiloplossing komen. Google gaf het antwoord : een tillift. Enter Handi-Move.

Testen

Janick De Saedeleer : “Tilliften waren voor ons onbekend terrein. Na het zien van foto’s op internet hebben we Handi-Move gecontacteerd om te weten te komen of zo’n tilsysteem ook voor Dany de beste oplossing zou zijn. In de showroom in Ninove hebben we dan een aantal tilliften getest. Het plafondrailsysteem met plafondmotor en de tilbeugel kwam als meest geschikte resultaat uit de bus.”

Op maat

“Handi-Move is dan bij ons thuis komen checken of er aanpassingen aan de woning nodig waren. We hebben het huis volledig aangepast aan de behoeften van Dany, o.a. met meubilair en toestellen op de juiste hoogte, en een personenlift naar de eerste verdieping. Na 30 jaar weten we beter dan de architect hoe ons huis moet aangepast worden,” lacht Janick. “Aan het plafond van de slaapkamer en de badkamer hangt nu een railsysteem van Handi-Move. Wim Vanbiervliet van Handi-Move heeft dat plafondsysteem voor ons op maat uitgetekend, en alle details tijdens de installatie goed opgevolgd.”

Elektrische traverse rail

Wim Vanbiervliet: “In de specifieke situatie van Dany en Janick bleek een railsysteem met een elektrische traverse en connector de ideale oplossing. Daarmee was Dany in staat zich overal in de ruimte te verplaatsen. In combinatie met de plafondmotor en de tilbeugel kan Dany zich zowel zelfstandig verplaatsen, als met begeleiding van Janick. Bij de analyse van de woning adviseren we altijd het tilsysteem dat het beste past bij de klant. En we begeleiden hen ook tijdens het verloop van de werken. Ik ben twee maal gaan opmeten om zeker te zijn dat men de muren niet te hoog had gemetst.“

Snel gewoon

Dany Van Cutsem: “Na enkele maanden was ik het tillen met de tilbeugel en de plafondmotor al gewoon. Het systeem wijst zichzelf uit hoe het best gebruikt wordt, en het voelt heel veilig. De tillift werkt snel en de tilbeugel is heel hygiënisch. Janick helpt mij met de transfers en de verzorging. In een half uurtje zijn we in de badkamer klaar. Samen trekken we onze plan! Het geeft mij een gevoel van vrijheid dat ik zolang mogelijk wil behouden.”

Video-getuigenis : "De tillift van Handi-Move geeft ons vrijheid"

 

Al onze producten
gebundeld in één handige pdf

Download productcatalogus
  • Stel je vraag via het contactformulier.
  • Locatie van onze showroom in Ninove via Google Maps.
Contacteer Handi-Move

Verhalen van tevreden klanten,
nieuwe oplossingen, tips & advies...
in uw mailbox

Schrijf mij in...