“De twee zwembadliften van Handi-Move worden intensief gebruikt”

Tilliften , Zwembadliften

Lucien De Bels & Carlos Van Lauwe van SOMIVAL, Waregem/België, maart 2013

De vzw SOMIVAL (Sport en Ontspanning voor Mindervaliden) uit Waregem is een sportclub voor mensen met een beperking of een verminderde mobiliteit. SOMIVAL biedt diverse activiteiten aan zoals atletiek, rolstoelhockey, boccia, paardrijden en zwemmen. Deze laatste sport wordt aangeboden in het zwembad van sportcomplex De Treffer. Om iedereen een vlotte en makkelijke toegang tot het water te garanderen, maakt de club gebruik van twee verrijdbare zwembadliften van Handi-Move. Lucien De Bels en Carlos Van Lauwe, beiden bestuurslid van de vzw, zijn tevreden over de toestellen.

Lucien De Bels : “Tien jaar geleden investeerde de stad Waregem in een zwembadlift. Ook de toegang tot het recreatieve bad en de kleedkamers werd aangepakt. Dat zorgde voor een nieuw elan van ons zwemgebeuren. Vijf jaar later was de aankoop van een 2de lift al nodig, vanwege het intensieve gebruik. Daar heeft de club zelf voor gezorgd. Ondertussen hebben we elke zaterdagvoormiddag zo’n 120 zwemmers in De Treffer. Een 10-tal onder hen zou zonder de liften niet op een veilige manier in het zwembad kunnen. Nu worden ze zonder inspanning van de begeleider vanuit de rolstoel in en uit het water getild.”

Carlos Van Lauwe : “Ook andere organisaties maken in het zwembad gebruik van onze Handi-Move liften met de tilbeugels. Dat is door hun eenvoudig gebruik geen enkel probleem. Bovendien is de service van Handi-Move goed. Een recent batterijprobleem werd snel opgelost. We hebben nog geen enkele zaterdag moeten missen!”

“Voor de mensen met een zwaardere beperking hebben we ook een tildoek ter beschikking. We willen alle hulpmiddelen klaar hebben, al is het maar voor één persoon. Het succes van SOMIVAL is een combinatie van mensen en middelen. De begeleiders kunnen gebruik maken van de geschikte materialen. Elke zaterdag zorgt dit voor een sociaal gebeuren in een familiale sfeer. We verwelkomen nog altijd nieuwe deelnemers,” aldus Lucien De Bels.

Carlos Van Lauwe gebruikt trouwens ook thuis een tillift van Handi-Move, voor zijn zoon Thierry, en dat al bijna 20 jaar. In de badkamer hangt een wandlift met tilbeugel om Thierry op het toilet en in het ligbad te tillen. “In die tijd heeft de wandlift nog maar één keer een panne gehad.”

Ook voor het paardrijden maakt SOMIVAL gebruik van een tillift van Handi-Move. Het railsysteem met plafondmotor en tilbeugel wordt intensief gebruikt.

Al onze producten
gebundeld in één handige pdf

Download productcatalogus
  • Stel je vraag via het contactformulier.
  • Routebeschrijving naar onze showroom in Ninove.
Contacteer Handi-Move

Verhalen van tevreden klanten,
nieuwe oplossingen, tips & advies...
in uw mailbox