De twee zwembadliften van Handi-Move worden intensief gebruikt

Lucien De Bels & Carlos Van Lauwe van SOMIVAL, Waregem/België, maart 2013

Somival

De vzw SOMIVAL (Sport en Ontspanning voor Mindervaliden) uit Waregem is een sportclub voor mensen met een beperking of een verminderde mobiliteit. SOMIVAL biedt diverse activiteiten aan zoals atletiek, rolstoelhockey, boccia, paardrijden en zwemmen. Deze laatste sport wordt aangeboden in het zwembad van sportcomplex De Treffer. Om iedereen een vlotte en makkelijke toegang tot het water te garanderen, maakt de club gebruik van twee verrijdbare zwembadliften van Handi-Move. Lucien De Bels en Carlos Van Lauwe, beiden bestuurslid van de vzw, zijn tevreden over de toestellen.

Lucien De Bels : “Tien jaar geleden investeerde de stad Waregem in een zwembadlift. Ook de toegang tot het recreatieve bad en de kleedkamers werd aangepakt. Dat zorgde voor een nieuw elan van ons zwemgebeuren. Vijf jaar later was de aankoop van een 2de lift al nodig, vanwege het intensieve gebruik. Daar heeft de club zelf voor gezorgd. Ondertussen hebben we elke zaterdagvoormiddag zo’n 120 zwemmers in De Treffer. Een 10-tal onder hen zou zonder de liften niet op een veilige manier in het zwembad kunnen. Nu worden ze zonder inspanning van de begeleider vanuit de rolstoel in en uit het water getild.”

Carlos Van Lauwe : “Ook andere organisaties maken in het zwembad gebruik van onze Handi-Move liften met de tilbeugels. Dat is door hun eenvoudig gebruik geen enkel probleem. Bovendien is de service van Handi-Move goed. Een recent batterijprobleem werd snel opgelost. We hebben nog geen enkele zaterdag moeten missen!”

“Voor de mensen met een zwaardere beperking hebben we ook een tildoek ter beschikking. We willen alle hulpmiddelen klaar hebben, al is het maar voor één persoon. Het succes van SOMIVAL is een combinatie van mensen en middelen. De begeleiders kunnen gebruik maken van de geschikte materialen. Elke zaterdag zorgt dit voor een sociaal gebeuren in een familiale sfeer. We verwelkomen nog altijd nieuwe deelnemers,” aldus Lucien De Bels.

Carlos Van Lauwe gebruikt trouwens ook thuis een tillift van Handi-Move, voor zijn zoon Thierry, en dat al bijna 20 jaar. In de badkamer hangt een wandlift met tilbeugel om Thierry op het toilet en in het ligbad te tillen. “In die tijd heeft de wandlift nog maar één keer een panne gehad.”

Ook voor het paardrijden maakt SOMIVAL gebruik van een tillift van Handi-Move. Het railsysteem met plafondmotor en tilbeugel wordt intensief gebruikt.

alle testimonials

Gebruikers vertellen

Handig systeem om onze dochter uit bed te halen en in de rolstoel of douchestoel te zetten. Ook handig met verplaatsbare motor om in de living te gebruiken.

Sophie Labyte (Gent-Mariakerke)

Het tilsysteem is zeer betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en compact. De service van het bedrijf is zeer accuraat en snel. De klantvriendelijkheid is uitzonderlijk.

Marleen Bril (Berendrecht)

Zeer goed advies, gevolgd door vlotte en professionele plaatsing van rails en tillift. Totaal geen zorgen gehad met dit onderdeel. Bedankt!

Joren Wagemans (Lotenhulle)

Het neemt weinig plaats in en is gemakkelijk te bedienen. Voor de thuisverpleging is het ook een stuk makkelijker. De kleinkinderen van mijn zus denken dat ik kan vliegen.

Christiane Geiregat (Langemark)

Klantvriendelijk - Technisch personeel heeft alles proper afgewerkt - Het waren fijne mannen - Tillift werkt zoals we gehoopt hadden.

Frans Vervoort (Tessenderlo)

Het is voor ons zeer gemakkelijk geworden. Niet dat onze Thomas nu al zwaar weegt, maar we moeten nu al uitkijken zodat we onze rug sparen en de tillift is ook zeer sterk.

Thomas Verbeke (Wontergem)

Zeer goede service: we kregen goede uitleg bij aankoop, er werden correcte afspraken gemaakt Zowel de mobiele tillift als de plafondliften beantwoorden volledig aan onze vraag.

Emma Bartels (Ophoven)

Het stoeltje zit fantastisch comfortabel. Ik kende vroeger enkel een tildoek als tilsysteem of de tilbeugel, maar deze dingen werkten niet voor mij. Met de stoel zit ik helemaal goed en kan ik me volledig zelfstandig verplaatsen. Goed gedaan!

Rik Huys (Korbeek-Lo)

Met het Handi-Move tilsysteem is de verplaatsing van onze Luc (90 kg. en MS patiënt) volledig veilig.

Luc Hugens (Lier)

meer info?

+32 54 31 97 10

Contacteer ons

bekijk onze demofilms

Demofilms

Handi-Move catalogus

Download

Ontvang onze
e-nieuwsbrief

Schrijf mij nu in

www.handimove.com

Handi-Move Belgium

Ten Beukenboom 13
9400 Ninove
Belgium
Europe

info@handimove.com

T - +32 54 31 97 10

www.handimove.be