“Maatwerk voor tildoeken geeft doorslag”

Yvonne Dierickx, DVC Heilig Hart, Deinze/België, september 2009

“Wij kopen onze tildoeken al meer dan 10 jaar bij Handi-Move,” zegt Yvonne Dierickx, de preventieadviseur van Heilig Hart, het Dienstverleningscentrum voor personen met verstandelijke beperkingen te Deinze. “Er zijn momenteel zo’n 700 tildoeken bij ons in omloop, meestal maatwerk. De tildoek in parachutestof is speciaal voor ons ontwikkeld. Het resultaat van een positieve samenwerking tussen Heilig Hart en Handi-Move.”

Het Dienstverleningscentrum Heilig Hart heeft tientallen bewoners met specifieke behoeftes qua tildoeken. De adviseur van Handi-Move, Gino Busschaert, zoekt daarvoor samen met preventieadviseur Yvonne Dierickx van Heilig Hart ter plaatse een oplossing.

“Elke bewoner van onze instelling heeft momenteel 3 persoonlijke tildoeken van Handi-Move om het tillen 24u op 24u te kunnen garanderen,” aldus Yvonne.

“Handi-Move biedt momenteel de veelgevraagde tildoeken met ‘maanvormige’ hoofdsteun aan,” zegt Gino Busschaert. “Maar Heilig Hart verkiest de oude modellen met de rechte hoofdsteun. Deze zijn immers nog beter te positioneren in de ligorthese. Geen probleem voor Handi-Move. Indien het profiel van de bewoner niet past in een standaardmaat wordt de tildoek aangepast. Bijvoorbeeld een smalle tildoek met een medium romphoogte," aldus Gino.

“Binnen de week na de bestelling worden de tildoeken geleverd,” zegt Yvonne. “En naast een snelle levering biedt Handi-Move ook scherpe prijzen.”

De tildoek in parachutestof is speciaal voor DVC Heilig Hart ontwikkeld

Om het decubitusprobleem aan te pakken heeft Handi-Move onderzoek gedaan naar een ander type stof voor de tildoeken, namelijk parachutestof in plaats van de klassieke netstof. Deze parachutestof is getest op lucht- en vochtdoorlaatbaarheid, gaat lang mee, is dunner en heeft een zachtere polstering in de beenflappen. De tildoek in parachutestof is prima als verblijfstildoek in de zitschaal en de slaaporthese van de bewoners van Heilig Hart.

“Wij zijn enthousiast over deze speciaal voor ons ontwikkelde oplossing. Het maatwerk en het samen zoeken naar oplossingen voor bewoners met een specifieke vraag is een extra voordeel van de samenwerking met Handi-Move," aldus Yvonne.

Naast de tildoeken heeft Heilig Hart ongeveer 50 liftsystemen van Handi-Move in gebruik. Hiervoor werken beide partijen al 20 jaar samen.

 

Al onze producten
gebundeld in één handige pdf

Download productcatalogus
  • Stel je vraag via het contactformulier.
  • Routebeschrijving naar onze showroom in Ninove.
Contacteer Handi-Move

Verhalen van tevreden klanten,
nieuwe oplossingen, tips & advies...
in uw mailbox