Kwaliteit, made in Belgium

De Handi-Move productieafdeling is in handen van goed opgeleide en ervaren vakmensen. Zij zorgen ervoor dat elk tilsysteem dat de fabriek verlaat aan een uitgebreide reeks kwaliteitseisen beantwoordt. De productie van onze tilsystemen gebeurt in België (Ninove) en niet in lageloonlanden. Ethisch correct werken vinden wij belangrijk. 

Duurzame en betrouwbare kwaliteit

Sinds Handi-Move in 1989 zijn eerste plafondmotoren produceerde, leggen we de nadruk op duurzame en betrouwbare kwaliteit. Voor de onderdelen gebruiken we alleen de beste componenten die uitvoerig getest worden. Van de eerste serie uit eind de jaren '80 zijn er wereldwijd nog steeds duizenden in gebruik.

Eigen onderzoek en ontwikkeling

Handi-Move staat aan de top wat betreft til- en verzorgingssystemen. Het bedrijf heeft een eigen Research & Development afdeling. Een team van ingenieurs zoekt onafgebroken naar nog betere oplossingen voor het tillen en verplaatsen van rolstoelgebruikers.

Kwaliteit garandeert lange levensduur

De liftsystemen van Handi-Move zijn een goede investering want ze gaan immers lang mee. Aan de basis van onze kwaliteit liggen de beste onderdelen, sterke ontwerpers, gedreven productiemedewerkers en strenge testen waardoor we een lange levensduur kunnen garanderen.

Permanent investeren in testen

Externe organisaties zoals SGS en Tüv voeren CE en GMP keuringen uit om na te gaan of de liften van Handi-Move voldoen aan de geldende normen. Voor Handi-Move zijn de geldende normen echter niet streng genoeg. De prototypes die onze ingenieurs ontwikkelen worden aan de meest veeleisende tests onderworpen. Voor de productie van start gaat, ondergaan nieuw ontwikkelde producten een duurtest van verschillende maanden. Onze nieuwe ontwikkelingen gaan de testbank op voor maar liefst 100.000 volledige op- en neerbewegingen met maximale belasting, in plaats van de voorgeschreven 10.000 cycli. Alle toestellen worden nog eens volledig getest voor ze naar de klant gaan. Een ploeg van gedreven en gecertificeerde medewerkers zorgt voor deze kwaliteit.

Testmachine voor de tildoeken : een voorbeeld van veiligheid en kwaliteit

Handi-Move ontwikkelde een eigen toestel voor het doorgedreven testen van de kwaliteit en veiligheid van de tildoeken. Deze testen doen wij bij nieuwe ontwikkelingen, maar ook om steekproeven uit te voeren op bestaande productiereeksen. De ‘tildoektestmachine’ doet langdurige en waarheidsgetrouwe testen inzake het gebruik van de tildoeken. Zowel de doek zelf, de lussen als het stiksel van de lussen op de doek worden uitvoerig en langdurig getest. Ze ondergaan ongeveer 30.000 testbewegingen. Ze worden tientallen keren gewassen en opnieuw getest. Er wordt een veiligheidsfactor van 1.5 toegepast : als een tildoek bv 200 kg moet kunnen dragen, dan wordt die getest op 300 kg.

Al onze producten
gebundeld in één handige pdf

Download productcatalogus
  • Stel je vraag via het contactformulier.
  • Routebeschrijving naar onze showroom in Ninove.
Contacteer Handi-Move

Verhalen van tevreden klanten,
nieuwe oplossingen, tips & advies...
in uw mailbox